Prodaja stanova Zagreb novogradnja

Raste prodaja stanova u novogradnji u Zagrebu

U posljednjih desetak godina dogodile su se razne turbulencije na tržištu nekretnina u Zagrebu, ali i općenito u cijeloj Hrvatskoj. Do 2008.g., cijene stanova su bile na određenoj razini te nije bilo puno promjena cijena. No, kobne 2008.g., s početkom financijske krize, sve se drastično promijenilo.

Kupovna moć građana je slabila i ostalo je puno praznih stanova koji se nisu prodavali unatoč tome što su prodavači drastično srušili njihove cijene. No, u zadnjih nekoliko godina vidljiv je oporavak, stanovi se opet počinju više prodavati, a i gradi se još više stanova.

Potražnja za novogradnjom je sve veća

Da ste prije nekoliko godina u svoj internetski preglednik upisali nešto poput prodaja stanova Zagreb novogradnja, vjerojatno biste dobili puno rezultata. Naime, zbog financijske krize koja je zadesila građane, ostalo je puno neprodanih stanova. Trgovci su ih pokušavali privući snižavanjem cijena, no čak niti to nije puno pomoglo. Bez obzira je li bila riječ o stanovima u novogradnji ili odmah useljivim stanovima, kupaca je bilo vrlo malo.

Prodaja stanova Zagreb novogradnja

Srećom, situacija je danas bitno drugačija te su ljudi ponovo sve više zainteresirani za kupnju stanova. Iako se na tržištu nude stanovi u novogradnji i stanovi u kojima već netko živi, ipak je sve više zainteresiranih upravo za stanove u novogradnji.

Prednosti stanova u novogradnji

A koji je razlog da stanovi u novogradnji postaju toliko zanimljivi potencijalnim kupcima? Razloga je nekoliko:

  1. Useljavanje u novu zgradu
    Kupnjom novogradnje, kupci imaju više povjerenja da će duži period biti mirni što se tiče popravaka i svega ostalog.

Slični postovi: